Om os

NOVO Quartet

NOVO Quartet er et af de mest efterspurgte unge ensembler Europa, og har allerede opnået anerkendelse fra flere prestigefyldte internationale konkurrencer efter fem års dedikeret arbejde. Senest vandt de både førsteprisen og fire specialpriser ved Geneva International Music Competition 2023. Derudover er de udvalgt af Statens Kunstfond til programmet ‘Den unge kunstneriske elite’ 2024-26. I 2023 vandt de førsteprisen sammen med publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg samt andenprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition i København.

Efter fire års vejledning af Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, tog kvartetten det næste skridt videre ved at studere på Universität für Musik und darstellende Kunst Wien som en del af det prestigefyldte European Chamber Music Academy. Derudover deltager de i ”Elite” programmet på École Normale de Musique de Paris under vejledning af Quatuor Modigliani. Desuden har kvartetten nydt godt af musikalsk vejledning fra medlemmer af Alban Berg Quartet, Artemis Quartet, Quatuor Ébène, Jerusalem Quartet og Den Danske Strygekvartet.

NOVO Quartet er aktive på både danske og internationale scener, fra Kina til USA, fra Schweiz til Grønland. De har deltaget i flere radioprogrammer og samarbejdet med anerkendte kunstnere som pianisterne Alexander Lonquich og Per Tengstrand, cellisten Andreas Brantelid, hornisten Felix Klieser samt en række ensembler, herunder Dreamers’ Circus, Quatuor Modigliani og Jerusalem Quartet.

NOVO Quartets ungdommelige ånd og kreative tilgang har ført til et bredt spektrum af projekter. Udover deres optrædener afholder de deres egen festival “Across Chamber Music Series” hvis formål er at skabe musik på tværs af grænser i samspil med andre unge kammermusikere. De har også samarbejdet med nutidige danske komponister, hvilket har fostret en dyb nysgerrighed i processen bag musikskabelse. Et samarbejde med komponisten Mette Nielsen resulterede i kvartettens debutalbum, “Frozen Moments,” udgivet sommeren 2023.

Mens klassisk musik forbliver deres primære fokus, har NOVO også udforsket spændende samarbejder med jazz- og popmusikere. Deres seneste samarbejde med modebrandet “UNIQLO” samt det danske “Shaping New Tomorrow” understreger deres engagement i at udforske innovative og uventede krydsninger mellem musik og forskellige kunstformer.

NOVO Quartets særlige kendetegn er det stærke venskab mellem medlemmerne – gensidig respekt, omsorg for hinanden og humor definerer ikke kun den personlige kemi, men præger også deres musikalske identitet og tilstedeværelse på scenen. Deres stærke bånd, både musikalsk og personligt, skinner igennem i deres optrædener, kendetegnet ved en dyb følelsesmæssig resonans med den musik, de præsenterer.

KAYA Kato Møller

violin

Kaya er kontaktpersonen og koordinatoren i kvartetten. Hun er en kvinde med mange talenter, og at skrive e-mails er bestemt en af dem. Det er svært at tro, at hun kun har 24 timer på en dag med alt det, hun formår at gøre for kvartetten på daglig basis. Hun er et lille menneske (som normalt får sit eget podium til vores fotosessions), men klart en superwoman.

Kaya er altid klar til at arbejde hårdt, og der er ingen udfordring, hun ikke kan overvinde. Hun er en sand æstetiker både i sit spil og på Instagram, takket være sin omsorg for hver eneste lille detalje. Når hun spiller, er hun altid ekstremt opmærksom – hun spiller sin egen stemme fantastisk, mens hun stadig er reaktiv over for andre stemmer, hvilket helt sikkert er en af hendes stærkeste kvaliteter.

I en fremmed by, bevæbnet med Google Maps, er Kaya ofte den, der guider os til forskellige destinationer. Takket være hendes mange pin’ede restauranter på Google Maps spiser vi ofte godt, hvor end vi går hen.

Tip: Hvis du vil være venner med Kaya, så sørg for aldrig at vise hende billeder af mariehøns eller sommerfugle.

Kaya spiller på en Joseph Guadagnini violin, venligst udlånt af Augustinus Fonden.

NIKOLAI Vasili Nedergaard

violin

Til vores koncerter nyder vi at introducere musikken med vores personlige præg, men nogle gange er der ikke mikrofoner tilgængelige på spillestedet. I sådanne tilfælde overlader vi typisk rampelyset til Nikolai, hvis kraftfulde stemme garanterer, at publikum ikke vil gå glip af vores introduktion til den kommende optræden.

Nikolai er det yngste medlem af ensemblet, men det er ikke altid åbenlyst på grund af hans tætte skægvækst og rolige tilgang til problemer og verden omkring ham generelt. Dog skinner hans barnlige sjæl også igennem nogle gange: han elsker og samler på Pokémon-legetøj – faktisk alt, der har med Pokémon at gøre – hvilket gør ham til den nemmeste person at købe gaver til.

Hvis nogen spørger, om nogen vil drikke en øl, kan du være 99,8% sikker på, at Nikolai vil sige ja. De 0,2% chance for et ‘nej’ er, hvis han er nået til et spændende punkt i sit Lego-byggeprojekt, som han har set frem til hele dagen. Ikke kun under Lego-projektet er Nikolai en hårdtarbejdende håndværker, men også i arbejdet med kvartetten. Gennem årene har han virkelig omfavnet rollen som mellemstemmen – han ved, hvornår han skal ”blende”, hvornår han skal træde i forgrunden, og hvornår han skal ”snyde”. En væsentlig kvalitet for at agere som limen i ensemblet!

Nikolai spiller på en violin af David Tecchler fra 1706, venligst udlånt af Augustinus Fonden.

DANIEL Śledziński

bratsch

For at finde Daniel i det fri, bør du spotte hans neonfarvede sokker eller lytte efter hans delfinlignende latter – den kan høres på utrolig lang afstand. Som musiker er Daniel ekstremt opmærksom på hver eneste detalje/farvespektrum; han bruger sandsynligvis halvdelen af dagen på at analysere forskellige typer af vibratoer og lyd – og sætter selvfølgelig sin egen personlige præg på det. Han deler også denne passion med sine kvartetkammerater!

Daniel er en morsom fyr med en strålende komisk timing; han overgår på alle måder alle med sin vilde brug af hashtags under sine Instagram-opslag – #danielsledzinskiersjov. Selv efter 5 års forståelse af Daniels humor er han stadig ikke i stand til at nyde en bratsch-joke – hvilket kan være en af mange universelle bratschisters udfordringer.

I sin fritid kan du sandsynligvis finde Daniel med sit fantastiske kamera tage billeder eller komplimentere sine venner ved at fortælle dem, hvor smukke de er. Daniel er en omsorgsfuld person, men under én betingelse – kun når han har fået sin daglige nikotindosis i form af snus og dagens koffein.

Daniel spiller på en bratsch af Noémie Viaud fra 2021, venligst udlånt af Augustinus Fonden.

SIGNE Ebstrup Bitsch

cello

Signe er ikke kun en vidunderlig cellist, men også en naturligt begavet amatørbratschist og -klarinettist. Ethvert nyt instrument kommer let til hende – det samme som med sport og det at spise slik. I sin fritid holder hun af at gå ture, motionere, læse, strikke, se videoer af sine yndlingsfamilier på Instagram og lege med sit hår.

En verdensmester i cykling med celloen på ryggen, er Signe også vores rejseagent, der hjælper med at booke fly- og togrejser, da det er hende, der bliver venner med alle de mulige flyselskabskundeservicemedarbejdere (pga. behovet for en ekstra billet til celloen). Blandt hendes andre præstationer er det værd at nævne, at hun er grundlægger af NOVO’s karaktersystem, der går fra 0 til VANVITTIG, en skala der ofte bruges til at bedømme spiseoplevelser over hele verden.

Det, der adskiller Signes cellospil, er bestemt den uundgåelige elegance. Gennem årene har hun opnået en kraftfuld, diva-lignende cellostemme, som skaber basen for kvartettens lyd. Bemærkelsesværdig stabil intonation og klarhed er bestemt sjældne kvaliteter, som Signe ejer uden tvivl.

Signe spiller på en moderne cello af Wojchiech Topa, som hun selv ejer.