Nyheder & Anmeldelser

Nyhed | 2. juli 2024
・・ACROSS CHAMBER MUSIC SERIES・・

September 7-8 2024 @ Musikhuset København
Vi er stolte af at kunne præsentere vores helt egen kammermusikserie i København! Læs mere om festivalens koncept her eller i vores kalender.

Vi håber på at se jer!

・・ @across.chambermusic

Nyhed | 1. juli 2024
Se vores nye portrætvideo!

Vores nye portrætvideo er ude nu, og du kan se den lige her! Klik nedenfor.

Video

Filmen er produceret af SCS Consultancy / Jan Flessel.

Nyhed | 10. maj 2024
SINGLE UDGIVELSE … nu tilgængelig på alle streamingtjenester!

Vi er enormt begejstrede for at udgive vores helt nye single – “Aria op. 9”! Dette korte, men fortryllende stykke musik af den sovjetisk-polske komponist Mieczysław Weinberg er en forsmag på vores debutalbum, som vil blive indspillet senere i år. Albummet vil indeholde værker, der er tæt forbundet med vores kvartets rødder.

Vi faldt over Weinbergs “Aria”, mens vi søgte efter musik, der resonerede med vores ensembles identitet og individuelle baggrunde. Stykket føltes som et perfekt match, især da vores bratschist kommer fra Polen.

At indspille dette værk i Salle Cortot i Paris var en stor ære og for os den perfekte start på vores indspilningsrejse. Vi er enormt begejstrede for resultater og kan ikke vente med at dele mere musik med vores publikum senere i år!

Single
Video

・ TAK TIL ・
Evidence Classics / SCS Collection for samarbejdet
Salle Cortot for en vidunderlig sal at indspille i med Little Tribeca
SCS Consultancy / Jan Flessel (assisteret af Mille Norvik) for den smukke musikvideo
Statens Kunstfond for den uvurderlige støtte

Anmeldelser | 21. april 2024
Frozen Moments: The elusive music of Mette Nielsen

“A phenomenal disc , then: one of the finest of young quartets presenting the fascinating music of a major compositional talent.”

Colin Clarke har skrevet en anmeldelse af vores album Frozen Moments. Læs den fulde artikel her.

Anmeldelser | 12. februar 2024
Rita Fernandes for The Strad

“The joyful stride of the Novo could not have been more different. Its rehearsal, although still disciplined, was filled with the musicians’ laughter and an eager exchange of feedback.”

“It’s easy to say in retrospect because the Novo did end up winning, but as soon as the musicians played the first chord in the Mendelssohn Quartet no.2 in A minor, I knew they would. It was so pure, perfectly balanced, packed with musicality and yet so simple in its beauty. Although I thought the Nielsen was their best performance overall, it was the climaxes in the second movement of the Mendelssohn that gave me goosebumps.”

www.thestrad.com

Nyhed | 25. januar 2024
VC Artists på The Violin Channel

I den kommende periode vil vi blive præsenteret som VC Artists på The Violin Channel!
De vil dele nogle af vores mindeværdige optrædener, og vi vil besvare nogle spørgsmål for at lære os bedre at kende. Tjek deres platforme ud!

www.theviolinchannel.com

Nyhed | 6. december 2023
Statens Kunstfond har udvalgt NOVO Quartet til ”Den Unge Kunsteriske Elite”

Vi er utroligt beærede over at dele, at vi er blevet udvalgt af Statens Kunstfond til programmet “Den unge kunstneriske elite” 2024-26!

Dette ekstraordinære legat på 500.000 kr. gør det muligt for os at påbegynde adskillige spændende projekter, udvikle vores ideer og dele vores arbejde globalt.

Sammen med vores ven og projekt konsulent, Jacob Shaw, har vi kortlagt en ambitiøs toårig karriereplan. Turnéer i Asien, Nordamerika og Europa, album-optagelser, og udvidelse af vores egen kammermusikfestival er blandt vores højdepunkter.

Dette markerer en monumental milepæl for vores kvartet, og vi ser frem til, hvad der venter os! En stor tak til Statens Kunstfond for anerkendelsen – talrige døre er nu slået vidt åbne!

Anmeldelser | 4. november 2023
Colin Clarke for Classical Explorer

“It is a true indicator of the stature of a performance that, as one hears it, it is well-nigh impossible to imagine it played in any other way, or better. Such performances are rare, in or out of competitions, but somehow they managed it. Daring of the quartet, too, to choose for a piece that ends quietly. No crowd pleaser this – Mendelssohn’s A minor piece is a quartet of true profundity. The NOVO quartet gave us close to perfection.”

www.classicalexplorer.com

Nyhed | 4. november 2023
8-siders portræt i Magasinet KLASSISK

For et par uger siden havde vi en samtale med Jeppe Rönnow, hvor vi dykkede ned i vores rejse som kvartet, vores venskab og vores tilgang til musik. Nu har han omsat samtalen til et 8-siders portræt!
Læs om vores historie i Magasinet KLASSISK.

Nyhed | 29. oktober 2023
1. pris og fire andre priser ved Geneva International Music Competition 2023

Vi er ovenud lykkelige for at meddele, at vi har vundet 1. pris og fire specialpriser ved Geneva International Music Competition..!!

Denne rejse ville ikke have været den samme uden alle jer, der har støttet os. Jeres opbakning og søde beskeder har betydet alt for os.

Vi har lært og vokset så meget i processen med at forberede os til denne konkurrence, takket være vores dedikerede professorer og mentorer, der har guidet os hvert skridt på vejen.

Sidst men ikke mindst en stor tak til konkurrenceteamet og vores værtsfamilier for at gøre vores uge i Genève så problemfri og vidunderlig.

Dette har været en utrolig oplevelse, som vi aldrig vil glemme!